Op zoek naar epc waarde verplicht?

 
 
epc waarde verplicht
 
Trova.
Het EPC of EnergiePrestatieCertificaat is een certificaat dat de energetische kwaliteit van een woning uitdrukt aan de hand van een kengetal de EPC-waarde. Deze EPC-waarde die u verplicht dient te vermelden op uw advertentie. Potentiële kopers of huurders krijgen met het EPC een idee van de energiezuinigheid van de woning en bovendien krijgen ze een aantal vrijblijvende adviezen om de energieprestatie van het gebouw te verbeteren.
De minimale dakisolatienorm Wonen Vlaanderen.
Hoe kan de aanwezigheid van dakisolatie in de woning worden aangetoond? De aanwezigheid van dakisolatie kan worden aangetoond met het EnergiePrestatieCertificaat EPC of met het Postinterventiedossier. Ook een bouwplan, lastenboek of factuur mag gebruikt worden om de aanwezigheid van isolatie aan te tonen voor het EPC.
Informatieverplichtingen bij verkopen van vastgoed IMMOSCOOP Blog.
Feit is dat veel gebruikers van vastgoed zoekertjes sites niet goed op de hoogte zijn wanneer de informatieplicht van toepassing is en wanneer niet. Zo heb je bijvoorbeeld kans op een mogelijke klacht bij het ontbreken van de EPC waarde van een nieuwbouw zoekertje, terwijl hier een uitzondering op bestaat. Een preventieve methode om de informatieplicht niet over het hoofd te zien, is om de informatieplicht verplicht te maken voor vastgoed zoekertjes in een bepaalde omgeving.
EPC Keuring Alles over EPC certificaten Axel Lenaerts.
Een EPC attest is verplicht bij het te koop en te huur stellen van woonhuizen, appartementen, studios Info over EPC keuringen, wat een EPC inhoudt en wat de kosten zijn van een Energie Prestatie Certificaat, leest u in dit artikel. U vindt hier onder meer info over.: Wat is een EPC? Waar staat EPC voor? Hoe wordt een EPC opgemaakt? Aanvragen van een EPC. Wat is een goede EPC waarde?
EPC Dé infosite over het Energieprestatiecertificaat Duurzaam wonen.
Hoe lager de EPC waarde, hoe energiezuiniger de woning. Wat is een goede EPC-waarde? Lees er hier meer over. Contactgegevens en handtekening van de energiedeskundige die het energieprestatiecertificaat opstelde. Vervaldatum van het EPC max. 10 jaar geldig. Informatie over de energiezuinigheid van de gebouwschil, verwarmingsinstallatie en de CO2-emissie. Energiebesparende maatregelen op basis van de ingevoerde gegevens in het softwaresysteem dat bij de keuring gebruikt wordt. De energiedeskundige zelf kan ook aanbevelingen vermelden voor de toekomstige eigenaar/huurder. Alles over hoe je je EPC kan verbeteren lees je hier. Overzicht van de voornaamste gegevens die de energiedeskundige vaststelde. Het Vlaams Energieagentschap VEA controleert alles rond het EPC. Daarbij komen 3 dingen aan bod.: Is er een EPC-attest aanwezig? Een eigenaar die niet over het verplichte attest beschikt, moet een schriftelijke argumentatie indienen en riskeert een boete van 500 tot 5000. Is het EPC volledig en correct? Bij misbruik of onbekwaamheid kan de energiedeskundige zijn erkenning kwijt geraken. Komt het EPC niet met de werkelijkheid overeen, dan riskeert de deskundige een boete van 250 tot 5000. Wordt voldaan aan de advertentieverplichting? Bij het verhuren of verkopen van een woning moet de EPC-score verplicht vermeld worden in de advertentie krant, website.,
Regelgeving EPB EPC eisen normen uitgelegd Huysman Bouw.
Deze waarde drukt het karakteristieke primaire energieverbruik per m 2 bruikbare vloeroppervlakte uit. Hoe lager de waarde, hoe energiezuiniger het gebouw. Wanneer is een EPC nodig? Vanaf 1 januari 2009 zijn verkopers of verhuurders van een woning verplicht om een energieprestatiecertificaat voor te leggen aan elke kandidaat-koper of huurder, en dit vanaf het moment dat ze woning te koop of te huur aanbieden.
Het EPC wat ben je ermee? Radio 2, de grootste familie.
Het EPC wat ben je ermee? Gepubliceerd op woensdag 21 mei 2014 0800.: Het EPC of energieprestatiecertificaat is nu al 5 jaar verplicht. Maar wat is het eigenlijk waard, dat certificaat? Het energieprestatiecertificaat of EPC is intussen al 5 jaar verplichte kost voor wie een woning verhuurt of verkoopt.
Aanscherpen EPC-eisen woningbouw: makkie of onmogelijk? Blog Duurzaam Gebouwd.
heeft u enig idee hoe de WKK pelletketel met stirlingmotor het zal doen in de EPC? Deze ketel verwarmt middels houtpellets en wekt dan ook stroom op. paul bijvoet vrijdag 16 januari 2015 @ 2208: uur. Rekening houdend met de correcte isolatiewaardes: Is het mogelijk om met een HRV ketel i.c.m. voldoende zonnepanelen een EPC waarde van 0.4 te halen?
Dossier: Woning verhuren of verkopen: het EPC Energie.
Het certificaat is verplicht vanaf het moment dat een woning te koop of te huur staat, zo niet riskeert de eigenaar een boete gaande van 500 tot 5000 euro. Het EPC wordt opgemaakt door een erkende energiedeskundige type A en blijft 10 jaar geldig. Wat houdt een EPC in?

Contacteer ons